Kamza – Bashkia me “xhama të zinj”

nyje.al | 18.09.2020  Kjo faqe nuk mund të arrihet! – është përgjigja e zakonshme që merr nga faqja e bashkisë së Kamzës nëse klikon për të parë jetëshkrimin e Kryetares së Këshillit Bashkiak, për t’u informuar mbi procedurat e prokurimeve, apo nëse ke kuriozitet mbi të dhënat e arkivës së…

0 Comments
Re, gurë, ujë – intervistë me antropologun Nebi Bardhoshi
Zall-Gjoçaj, Mat, tetor 2019

Re, gurë, ujë – intervistë me antropologun Nebi Bardhoshi

Intervistë | 12.08.2020 | nyje.al  Në vazhdën e studimeve të tij mbi antropologjinë e ligjit dhe antropologjinë politike lidhur kryesisht me çështjen e demokracisë, antropologu Nebi Bardhoshi është marrë së fundmi me kauzën e mbrojtjes së ujit dhe politikave neoliberale në Shqipëri. Në konferencën "Horizonte të reja brenda dhe përtej…

0 Comments
Bashkia e Kamzës shemb dhe rindërton pa plan dhe pa konsultime publike!
Valias, Kamez korrik 2020

Bashkia e Kamzës shemb dhe rindërton pa plan dhe pa konsultime publike!

10.08.2020 | nyje.al  Zona e Valiasit vazhdon të mbetet një ndër zonat më të dëmtuara në Kamëz pas tërmetit të 26 nëntorit të vitit 2019. Për shkak të amortizimit të pallateve të ndërtuara në vitet ’60, pamundësisë ekonomike të banorëve për t’i mirëmbajtur ndër vite, mungesës së investimeve publike vendore…

1 Comment
Dhuna – pjellë e Covid-19
Michele Feola, Unsplash

Dhuna – pjellë e Covid-19

Përkthim | Massimo Recalcati | 04.08.2020 | nyje.al  A është e mundur të lexohen faktet e njohura së fundmi mbi dhunën e përhapur botërisht, të së ashtuquajturës ‘zhdërvjelltësisë rinore’, pa e lidhur këtë dhunë me traumën kolektive që sapo e kemi përjetuar? Përgjigja që vetvetiu na imponohet është: jo, nuk…

0 Comments
Anti-Korrupsioni nuk është Kritikë
Valentina Bonizzi, Homazh Kafkës, frame nga minuti 8 i filmit, 2019

Anti-Korrupsioni nuk është Kritikë

Pavjo Gjini | 28.07.2020 | nyje.al  Një interpretim terrëzues po merr terren, se Ministria e Shëndetësisë dhe i gjithë aparati i dërrmuar për sigurimin e kalitjen e shëndetit publik po cyt fryerjen e numrave të të infektuarve me Covid-19 me synimin për të thithur më shumë fonde nga Bashkimi Evropian…

0 Comments

Ekspertët e mjedisit bashkohen për Zall Gjoçaj: zona me pyjet më të vjetër në Shqipëri nën rrezikun e hec-eve!

16.07.2020 | nyje.al  Zall Gjoçaj është një ndër çështjet mjedisore më të rëndësishme të dekadave të fundit në Shqipëri, kjo për shkak të qëndresës së palodhur të qytetarëve për të mbrojtur të vetmin burim uji të pijshëm (Lumin Flim) kundër ndërtimeve të hec-ve. Pas shkeljeve flagrante ligjore të firmës koncensionare…

0 Comments

Qytetarët mes radhës dhe covid-it

10.07.2020 | nyje.al  Instituti i Shëndetit Publik, në komunikimin e tij të përditshëm njoftoi se numri i rasteve të reja për ditën e sotme ka arritur në 90 individë pozitivë, duke e çuar numrin e plotë të të infektuarve në 3278. Kamza bën pjesë tek qytetet në të cilat janë…

0 Comments
Josef K shkon në plazh
Imazh i marrë nga Grand Rapids Art Museum

Josef K shkon në plazh

Pavjo Gjini | 04.07.2020 | nyje.al  Pasditen e një të premteje pandemie, në autobuzin e linjës plot e përplot rrugës së kombit, vetja të duket si kafshët përmbi njëra-tjetrën tregjeve të gjësë së gjallë të Wuhan-it. Drejt bregdetit pakufi, si peshqit e mbeturinat rrjedhohemi në horizontin e pamatë. Por në…

0 Comments

Dysheku i Bllokit | Lajme flash 30.06.2020

30.06.2020 | nyje.al  Lajmet Flash të Nyjes janë përmbledhje satirike javore e ngjarjeve më të rëndësishme nga Kamza, vendi dhe bota. Përmes satirës përpiqemi të vëmë në pah përmasën parodike të reagimit të institucioneve dhe qytetarëve në raport me ndodhitë e rëndësishme për jetët e tyre. Ne mendojmë se të…

0 Comments