Për një version të besueshëm të Universitetit

Pavjo Gjini | nyje.al | 07.02.2019  Shkrimi i mëposhtëm është folur dhe lexuar në hapësirën e krijuar përgjatë bojkotit nga studentët në Fakultetin e Shkencave Sociale të Universitetit të Tiranës në datën 29 janar . Titulli është huazuar nga një...

Read More

Aty ku pikon çatia e fakultetit qarkullon ideja e universitetit

Genc Shehu | nyje.al | 05.01.2019  Përmbledhtazi, filozofi francez Alain Badiou shtron se ka tri rreziqe që i kanosen një çfarëdo lëvizje – korruptimi, devijimi, lodhja. Për lëvizjen studentore të dhjetorit 2018, parullat “S’ka negociata”, “Jo dialogut”, “Nuk kemi përfaqësi”,...

Read More
shteti qe I-druhem-foto

“Shteti që i druhem”- Nebi Bardhoshi

 05.01.2018 | nyje.al “Shteti që i druhem”, është leksion inagurues në kuadër të Laboratorit të Antropologjisë Urbane (LAU, 2017), pranë Institutit të Antropologjisë Kulturore dhe Studimit të Artit. Prof. as Dr. Nebi Bardhoshi është Drejtor i Institutit të Antropologjisë Kulturore...

Read More

Turpet XXX- Flet-rrëfe Nga Qyteti i Veriut

Shqiptari | 07.03.2018 | nyje.al Anonimiteti i këtyre rradhëve nuk qëndron për me iu arratisë përgjegjësisë së shkrimit, por për me rujt intimitetin e leximit. … Por edhe për me iu arratisë akuzës për plagjiaturë. Meqë nuk po citon të...

Read More
Nebiu, opinion

Kamza, si shënjues dhe si realitet social

Prof. Dr. Nebi Bardhoshi | 20.12.2017 | nyje.al Kjo fjalë do të përpiqet të rrok shqetësimin mbi imazhin publik, e kam fjalën për atë negativ, të ngritur për Kamzën. Edhe pse jo në detaje, kjo analizë e shkurtër do të...

Read More