Qyteti-nyje, Kamza, shtrihet në fillin e hollë të jetës në zgrip, e tendosur në skaje. Aty nyjëtohen liria dhe informalja, e drejta dhe e përligjura, shtetërorja dhe njerëzorja, jeta jonë si nyje për t’u zgjidhur dhe ngërçi i artikulimit të mendimit të lirë.

Në njërin skaj të këtij qyteti shtrihet terreni imagjinar në të cilin projektohet dinjiteti i njeriut, dhë në skajin tjetër gjithë çka prodhon padija e njeriut të nxituar të kapë me vrull ritmin e urbanes. Në njërin skaj gjallon jeta e njeriut që kërkon të ndërtojë mbi mungesën dhe në skajin tjetër njeriu që kërkon të gjejë nyjet me jetën.

Kjo është nyja e parë që shënon fillimin e rrëfimit të ngjarjeve në një qytet i cili kërkon të bëjë dhe të zhbëjë nyjet e veta. Kjo nismë nga një grup të rinjsh do të lejojë që gjërat të dalin në sipërfaqe, të gjenden lidhjet mes ngjarjeve, vendeve, fenomeneve dhe synon që të krijojë një hapësirë të lirë ku secili qytetetar të shprehë mendimin e tij dhe të jetë pjesë aktive e saj.

Në trajtën e një gazete elektronike, do të paraqesim, zgjidhim dhe lidhim nyjet institucionale, kulturore, dhe historitë njerëzore që shkurtojnë dhe zgjasin fillin jetësor të qytetit…

nyje
nyje.al | 19.03.2020 Nuk prodhojnë maska spitalore, as xhel dizinfektues, as barna farmaceutike dhe as produkte ushqimore, por aksesorë dhe veshje për markat më të shtrenjta italiane. Ndaj sot, me mijëra punëtorë në fasoneritë e Kamzës →lexoni më tej...
Annotation 2020-03-15 001847
nyje.al |16.03.2020 Intervistë me Dennis Carroll për Revistën Shkencore Nautilus.  Intervista u përgatit nga redaktori i revistës Kevin Berger më 12 mars, 2020. Dennis Carroll është ish-drejtor i programit të USAID-it PREDICT (PARASHIKO) fokusuar në hulumtimin e viruseve →lexoni më tej...
89867970_674083443168877_3729135303558955008_o (1)
14.03.2020 | nyje.al Dita e tretë nga ndërmarrja e masave të veçanta për parandalimin e përhapjes së infeksionit të shkaktuar nga COVID-19, dhe Kamza duket kështu. Rrugët e boshatisura. Lokalet, baret, kafenetë, piceritë, institucionet publike, tregjet →lexoni më tej...
FOTO
nyje.al | 13.03.2020   Zv. Ministrja e Shëndetësisë Mira Rakacolli dhe drejtuesja e Departamentit të Sëmundjeve Infektive në Institutin e Shëndetit Publik (ISHP) dhanë sot deklaratën për shtyp në të cilën u shprehen se tashmë numri i →lexoni më tej...
foto cover
nyje.al | 28.02.2020 Sot u zhvillua seanca e tretë parapërgatitore në Gjykatën Administrative Tiranë për kundërshtimin e hec-eve në Parkun Kombëtar “Lurë- Mali i Dejës”, në zonën e Zall-Gjoçaj, Mat. Të pranishëm mbi 30 banorë, aktivistë →lexoni më tej...
z6
nyje.al | 24.02.2020 Dje banorët e Zall Gjoçajt mbajtën protestën e radhës pas më shumë se një viti rezistencë aktive në institucione dhe jashtë tyre për mbrojtjen e Parkut Kombëtar Lurë-Mali i Dejes. Parku bashkë me mbi →lexoni më tej...
seanca
18.02.2020 | nyje.al Dhjetëra banorë të ardhur nga fshati Zall-Gjoçaj, nga Mati, nga Kamza, nga Tirana dhe të tjerë të interesuar janë mbledhur sot para Gjykatës Administrative për të ndjekur seancën e dytë gjyqësore kundër ndërtimit →lexoni më tej...
xhokola
18.02.2020 | nyje.al Ndërkohë që punimet për ndërtimin e hec-eve Sekë dhe Zais në zonën e mbrojtur të Parkut Zall-Gjoçajt vazhdojnë me tre turne, angazhimi i banorëve me të gjitha mënyrat paqësore sa vjen dhe rritet →lexoni më tej...
Autobusi 1
Udhëtimi me autobus është për shumëkënd thjesht transporti nga pika A në pikën B. Edhe për mua kështu ka qenë kur nuk i mendoja gjërat, por thjesht i shikoja. Ka shumë kohë që autobusin e shoh →lexoni më tej...
ricardi
Elsa Demo | 31.01.2020| nyje.al  Punishtja e mjeshtërve të gazetarisë Një cikël shkrimesh mbi artin e gazetarisë nga veprat e gazetarëve shkrimtarë shqiptarë dhe të huaj. Si e shikojnë ata botën, njeriun, historinë, burimet bazë për pasqyrimin →lexoni më tej...
IMG_9656
Ronald Qema | 27.01.2020 |nyje.al Minatorët e Bulqizës marshuan në Tiranë, duke drejtuar disa kërkesa kundrejt institucioneve shtetërore dhe kompanisë Albchrome. Anëtarë të Sindikatës së Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës organizuan këtë marshim, pas një sërë →lexoni më tej...
foto
Ronald Qema | Marjana Syla | 22.01.2020  Që prej datës 26 nëntor të vitit 2019, shumë pak ka ndryshuar situata e familjarëve të goditur nga tërmeti në Kamëz. Madje në disa raste, për shkak të mungesës →lexoni më tej...
Valias, blloku i pallateve
nyje.al | 21.01.2019 703 është numri i familjeve të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit të vitit 2019 në Kamëz, të cilët do të marrin dëmshpërblim nga bashkia gjithsej në vlerën e 396,304,122 lekësh. Mirëpo, ndërkohë →lexoni më tej...